dimarts, 1 de desembre del 2009

IV Fira del Llibre Gratuït d'Alzira


Com cada any, ja s'apropa el nadal i el capitalisme fa força per adossar i injectar falses necessitats en l'ideari popular amb l'únic objectiu de generar beneficis. Exèrcits de destres i assenyats publicistes, psicòlegs, així com sociòlegs i altres experts en màrqueting, coincideixen en atacar les febleses dels humans respecte a la seua personalitat servint com autèntics mercenaris al mercantilisme més ferotge, el qual amb la crisi econòmica, està especialment famolenc.

Tanmateix, un grup de joves crítics amb aquesta societat del consum, compromesos i cansats de restar quiets davant la impassibilitat col·lectiva, hem decidit abastir alternatives al consumisme imperant que ens envolta dia a dia, i amb més fervor si cap, en aquestes dates.

Així doncs, vos convidem a participar activament en la IV Fira del Llibre Gratuït d'Alzira. Amb aquesta activitat, a més de servir com alternativa al consumisme nadalenc, pretenem fomentar la cultura lliure i popular, així com incentivar la lectura com a forma de crear consciències.

Pel que fa al funcionament, en aquesta Fira no es necessiten diners i tot el que hi ha és de bades. Només es posa una condició a qui desitge endur-se un llibre: que el vaja a llegir. Això és el que vertaderament preocupa al grup de persones que desinteressadament col·labora en aquesta fira. Es tracta de trencar amb la lògica consumista de comprar, encegat per la publicitat, i utilitzar les coses un parell de vegades (en el millor dels casos) per a que després s'arracone en un armari o es llance a les escombraries perquè ja ho hem avorrit. La clau és restar-li importància als diners, el déu al qual tot es sacrifica, deslligant riquesa personal i capacitat adquisitiva.

Així doncs, la IV Fira del Llibre Gratuït es realitzarà el dissabte dia 12 de Desembre des de les 10:00 fins les 22:00 hores en la Plaça de la Malva d'Alzira.

Paral.lelament i en la mateixa plaça, a partir de les 18:00 hores es realitzarà una “Jam Session Literària”. En ella el públic assistent podrà llegir poesia, relats curts, contes, fragments... ja siguen de creació pròpia o d'obres editades.

T'esperem!

Organitza: Assemblea de Joves d'Alzira “El Cau”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada