dijous, 4 de febrer del 2010

Assemblea Falles Alternatives d'Alzira


No és desconeguda per ningú l'importància que tenen les Falles en Alzira. Però estes, ben sovint, són només viscudes pels propis falleres, quedant al marge la resta de la població, o fins i tot, sentint-se molesta.

Per altra banda, i si ens remuntem al vertader origen de la festa, hauríem de considerar que s'ha anat perdent, en bona part, el sentit de la festa. Així doncs, per justícia històrica, front unes falles dòcils i servils, caldria recuperar el seu caràcter original: reivindicatiu i popular.

En conseqüència proposem unes Falles que fugen de la rigidesa del protocol i del barroquisme estètic. Que es sacsen la caspa i el conservadorisme que se les ha apropiades des de fa dècades. On s'utilitze el valencià normatiu amb total normalitat i es recupere el sentit crític de la festa. On sense despeses fastuoses, es compense amb esforç i imaginació. Unes Falles sense fallera major alguna ni cap tipus d'estructura jeràrquica. I tot, sense sentir-se menys que ningú.

Per tot això, volem apostar per unes Falles obertes i participatives, on tots els alzirenys i alzirenyes tinguen cabuda, i que servisca com a alternativa al tipus d'oci comercial i homogeneïtzador vigent, que a molt joves ens fa sentir orfes en estes dates.

Des de l'Assemblea de Joves d'Alzira “El Cau” estem preparant una sèrie d'activitats lúdiques, així com concerts de cara a les pròximes Falles. Tanmateix, ens agradaria que, conseqüentment a la nostra forma de concebre la societat, tots els estrats de la nostra localitat, s'implicarien.

En eixe sentit, hem convocat a les 18:30 del dissabte 6 de Febrer en la Plaça la Malva d'Alzira una Assemblea on s'exposaran idees i propostes, així com procedir al debat. Està convidada tota persona, siga jove o major, siguen col·lectius o associacions.

Entre tots i totes farem possible unes Falles Alternatives a Alzira!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada