dilluns, 30 d’abril del 2012

Una aproximació al Consell de la Joventut d’Alzira


El Consell de la Joventut d’Alzira va celebrar el passat Divendres 27 d’Abril la seua Assemblea General. Enfocada aquesta a tractar punts com els pressupostos del passat any, la reforma d’estatuts i l’elecció de la nova Comissió Permanent. Aquesta, val a dir, té un pressupost de 13,000€ provinents de subvencions. Un fons que altres entitats actives ni somien. Sorprenentment, i revisant les despeses efectuades, trobem dades burlesques donada la situació que ens trobem. El Consell gasta en “Imatge Corporativa” tres vegades més que en la seua activitat estel·lar, la Fira d’associacions, desvirtuada pel proselitisme mundà de filials de partits i d’altres entitats fantasma instrumentalitzades i sense implantació a Alzira.

En aquesta inoperativa institució, on les les entitats es reuneixen una vegada a l’any per aprovar uns comptes meravellosament ‘quadrats’, tampoc resulta gratuïta apreciació parlar d’amiguisme. Des de les entitats satèl·lit fins a una oposició embriagada per l’ambient. És resumir la dinàmica d’una entitat fonamentada en l’invocació a la vanitat, amb alabances quasi esperpèntiques. Per no parlar de successió. Perquè si hi ha alguna cosa clara allà és el nepotisme, que tot quede a casa. Així ho exemplifica la nova presidència.

El Consell es resumeix com un mecanisme de promoció de les seues respectives carreres polítiques, condicionant el funcionament general del CJ. Des del sentit comú cal denunciar aquesta dilapidació de fons públics, tan diferent a la línia d’autogestió practicada pel ‘Cau’. I conscients del que relatem, ens reafirmem en la necessària regeneració d’aquest òrgan de la joventut d’Alzira. Una qüestionable disposició de despeses. El limitat programa d’activitats útils. La dinàmica d’unes reunions basades en el tràmit. La mancança d’una oposició ferma, anul·lada pel 'compadreig' generalitzat. La xarxa corporativa com a fonament de la configuració de la nova Comissió Permanent.

Ens porta inevitablement, a retratar un Consell amnèsic en la seua funció social, un Consell sumit en la pura parafernàlia política.

Àlex Gregori i Carlos Ibáñez.
Delegats de l’Assemblea de Joves d’Alzira ‘El Cau’ al Consell de la Joventut d’Alzira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada