dijous, 21 d’abril del 2011

Concentració i performance antinuclear a Alzira


El debat al voltant del perill nuclear està més a l'orde del dia que mai. Només cal observar Japó, el país amb més tecnologia del món i el que va passar a Windscale, els Urals, Harrisburg, Txernòbil, Tokaimura i d'altres llocs, com Vandellòs, on també estigueren a punt de perdre el control del reactor nuclear. Sembla que el risc d'accidents greus en lloc de ser 1 cada 10.000 anys, com deien els pronuclears al principi del seu negoci, va sent 1 cada 10 anys.

En el nostre cas, el perill més pròxim que tenim és el de la Central de Cofrents. En els últims deu anys ha patit més de 100 incidents significatius, algun d'ells amb vessament de radioactivitat, i 25 parades no programades. A més, actualment té les piscines plenes de residus amb els quals no saben què fer perquè no hi ha cap cementiri nuclear on emmagatzemar-los durant els milers d'anys que seran radioactius. I ara que ha complit ja els 27 anys de vida útil que tenia projectada, quan Iberdrola i els inversors han guanyat milers de milions amb ella, encara volen allargar el seu funcionament més anys, cada vegada amb major perill per als riberencs, que només estem a uns 50 km d'ella.

Per eixe motiu recentment s'ha constituït una coordinadora comarcal amb l'objectiu de treballar pel tancament definitiu de la central nuclear de Cofrents.

Així, s'ha convocat un acte públic el pròxim dimarts 26 d'abril a les 20:00 hores a la Plaça Major d'Alzira. Es commemora el vint-i-cinc aniversari de l'accident de Txernòbil amb l'objectiu de recordar les víctimes d'aquella catàstrofe, les de Fukushima i les d'altres accidents nuclears.

Des de l'Assemblea de Joves d'Alzira 'El Cau' estem preparant una performance per conscienciar a la població dels perills nuclears. Es repartirà entre els assistents el material necessari per poder participar-hi.

Organitza: Coordinadora Antinuclear de la Ribera

Donen suport: La Ribera en Bici, l'Assemblea de Joves d'Alzira 'El Cau', Xúquer Viu, la Coordinadora d'Escoles en Valencià de la Ribera, STEPV, CCOO, Joves d'EUPV, ERPV, EUPV, Bloc, Iniciativa per Alzira, Més Algemesí, Compromís per l'Alcúdia, Bloc-Compromís per Manuel i persones a títol individual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada