dilluns, 12 de juliol del 2010

S'estenen les Fires del Llibre Gratuït


El dijous 8, divendres 9 i dissabte 10 de juliol, es celebrà per quart any consecutiu, el Feslloch, la cloenda de La Gira, el Festival Itinerant de Música en Valencià a Benlloch (la Plana Alta), organitzat per Escola Valenciana. Entre les activitats programades per a les hores de llum, una delegació de l'Assemblea de Joves d'Alzira “El Cau” muntà una miniFira del Llibre Gratuït.

A diferència del que ja ocorre a la nostra ciutat on la població ha anat adoptant la dinàmica de l'intercanvi de llibres, per a molts forasters la idea resultà sorprenent. I és que recordem pel que fa al funcionament, en aquesta Fira no es necessiten diners i tot el que hi ha és de bades. Només es posa una condició a qui desitge endur-se un llibre: que el vaja a llegir. Això és el que vertaderament ens preocupa als que desinteressadament col·labora en aquesta fira. Es tracta de trencar amb la lògica consumista de comprar, encegat per la publicitat, i utilitzar les coses un parell de vegades (en el millor dels casos) per a que després s'arracone en un armari o es llance a les escombraries perquè ja ho hem avorrit. La clau és restar-li importància als diners, el déu al qual tot es sacrifica, deslligant riquesa personal i capacitat adquisitiva.

Molt probablement amb una experiència com esta, les Fires del Llibre s'estendran a altres poblacions. Amb un mateix compromís, i cansats de restar quiets davant la impassibilitat col·lectiva, abastint alternatives al consumisme imperant que ens envolta dia a dia. Fomentar la cultura lliure i popular, així com incentivar la lectura com a forma de crear consciències.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada