dijous, 29 de març del 2012

Davant el 'pla d'ajust' d'Alzira i el bus urbà


El passat dimecres 28 de Març s'aprovà al plenari de l'Ajuntament d'Alzira, un 'pla d'ajust', amb diverses mesures per poder fer front al dèficit públic, un problema que afecta greument a totes les Administracions Públiques espanyoles, entre elles l'Administració Local d'Alzira, i que podria arribar a hipotecar perillosament el nostre futur. En la situació d'emergència nacional en la que estem immersos, més enllà del pur estoïcisme, i a diferència de 'l'esquerra', que es manté impassible amb la única vocació de retindre votants sense alternativa real alguna, des de l'Assemblea de Joves d'Alzira 'El Cau' entenem que un 'ajust' resulta necessari. Però no d'aquesta forma ni amb aquests directors d'orquestra.
El PP no té autoritat ni legitimitat per resoldre aquesta situació, i menys per a parlar d'austeritat, sent reconeguts com a màxims malbaratadors de recursos públics. Tanmateix, al Cau tenim la consciència tranquil·la, practiquem l'austeritat des de que naixerem, no havent rebut mai una subvenció pública. Hem (sobre)viscut autofinançant-nos precàriament, mirant-nos cada duro que gastàvem en un labor social i cultural sovint poc agraïda. Ells no poden dir el mateix, han gestionat els nostres diners com si no hi haguera demà, comprant voluntats, fent inversions inútils per a enriquir amics i generant despeses desproporcionades de forma capritxosa. Ara, els mateixos ens apliquen retalls sobre serveis públics que ni tan sols coneixen perquè simplement no utilitzen. O a cas heu coincidit amb algú d'ells esperant un bus que no arriba?
I és, precisament la qüestió del bus l'assumpte que especialment ens enerva en aquest moment. Una de les nostres principals reivindicacions, la millora del transport públic a Alzira  s'ha col·locat en el punt de mira de les tisores d'aquells, els polítics, per als que simplement som números d'una comptabilitat, electoral o pressupostària.
A partir de l'1 de Juliol, l'ús del bus municipal serà, a més d'ineficient, de pagament. Dos elements que sumats desembocaran en un ús pràcticament nul del transport públic. Aquesta mesura, a part d'irracional, incentivarà l'ús del cotxe entre els que puguen permetre-s'ho, i repercutirà amb més càrregues econòmiques sobre aquells que no poden. Sense dubte, una involució en la democratització i sostenibilitat del transport, què és a la fi, un retrocés en el benestar de tots els ciutadans i ciutadanes d'Alzira.
Per eixe motiu, i a raó del moment en que vivim, demanem que la gratuïtat del bus urbà d'Alzira continue aplicant-se a estudiants, jubilats i desocupats. Que paguen aquells que sí que poden fer-ho i que simplement gasten en allò imprescindible i estrictament necessari per al funcionament de la ciutat, suprimint tot tipus de despesa supèrflua A la fi, el que fa amb sentit comú qualsevol cap de família en moments de dificultat econòmica.
Pròximament donarem a conéixer les diferents cites públiques que estem preparant per a arreplegar suports.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada