dilluns, 19 d’abril del 2010

Jornada pel 25 d'Abril a Alzira


Com cada any, quan arriba el 25 d'Abril, els valencians i valencianes commemorem la pèrdua de les nostres llibertats com a poble a mans de les tropes borbòniques i "por justo derecho de conquista".

Per eixe motiu, des de l'Assemblea de Joves d'Alzira "El Cau" hem volgut preparar una jornada temàtica on entre tots pugam fer-nos una idea del que representa eixe dia i compartir les nostres opinions.

Així doncs, es realitzarà el pròxim diumenge 25 d'Abril en els Locals Parroquials de Sagrada Família (Carrer de Trafalgar, 44, Alzira).

La programació és la següent:


(18:00 h) Introducció històrica, social i política del valencianisme: Un estudiant d'Història i altre de Ciències Polítiques realitzaran una exposició des d'una perspectiva acadèmica dels esdeveniments més transcendentals per a l'existència nostre poble. Des de la creació del Regne de València en 1239 fins als nostres dies.

(19:00 h) Passe de vídeo Del Roig al Blau: Documental sobre la transició espanyola al País Valencià entre als anys 1975 i 1982. Des de la mort de Franco fins a l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia. S'hi relata les grans manifestacions, les primeres eleccions, i la que s'anomenarà Batalla de València, a partir d'entrevistes a alguns dels actors polítics i socials que més van intervenir en aquell moment. Realitzat per la Universitat de València.

(20:30 h) Col·loqui entres els assistents.

Vos esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada