dijous, 31 de març del 2011

Jornades de Reflexió [1]


La figura de Jesuscrist és, per als creients, però també per als que no ho són, d'indiscutible rellevància en la cultura occidental així com en la història de la Humanitat.

La Setmana Santa s'aproxima, i especialment a Alzira resulta una data de commemoració i devoció. És per això que des de l'Assemblea de Joves d'Alzira 'El Cau' hem volgut fer una modesta aportació amb el que hem denominat “Jornades de Reflexió”. Des del respecte i la tolerància, aquestes jornades volen mostrar una visió diferent al voltant del cristianisme.

El primer dels actes es realitzarà el dissabte 9 d'Abril al Saló d'Actes del MUMA. Començarà puntualment a les 17:00 hores, i constarà de tres parts, totes elles al voltant de la pel·lícula “El Evangelio Según San Mateo” del director italià Pier Paolo Pasolini. Sorprén que aquest, obertament homosexual, ateu i comunista, fora tan fidel i respectuós amb l'evangeli que dóna títol al film, i que dedicaria al Papa Joan XXIII. En eixe sentit, la pel·lícula també rebé grans alabances per part del Vaticà així com diversos premis.

Prèviament a la projecció es realitzarà una “contextualització cinematogràfica” per part d'un membre de la nostra associació. Mentre que després de la projecció, al voltant de les 19:30 hores, es farà una “crítica sociocultural” a càrrec de Gonzalo Fernández Hernández, professor d'Història Antiga en la Universitat de València. S'analitzarà l'evolució del cristianisme des dels seus inicis fins a l'actualitat.



Fitxa tècnica
Títol original: Il Vangelo secondo Matteo
Director: Pier Paolo Pasolini
Idioma: Italià amb subtitols en castellà
Durada: 137 minuts
País: Itàlia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada