dimarts, 17 de maig del 2011

Jornada Col·lectiva de Reflexió Electoral


Des de l'Assemblea de Joves d'Alzira 'El Cau' ens congratulem de convidar-vos a la Jornada Col·lectiva de Reflexió Electoral que hem organitzat per al pròxim dissabte 21 de Maig a partir de les 18:00 hores en el saló d'actes del MUMA (carrer Sant Roc 16 d'Alzira).

Amb un tarannà crític i equidistant respecte a les diferents opcions polítiques, aquest acte, que es realitzarà en la vespra dels comicis electorals, serà l'últim dels actes de la temporada prèvia als exàmens. Constarà de la projecció de pel·lícula 'Il Divo' que retrata la classe política italiana (diferent a la valenciana, però de vegades no tant). Al finalitzar, com ja és tradicional, es farà un col·loqui entre els assistents.

Pel que fa al film, dirigit per Paolo Sorrentino, 'Il Divo' proposa una visió sarcàstica de la figura de Giulio Andreotti, el líder de la Democràcia Cristiana italiana durant dècades, en tres ocasions Primer Ministre i actualment senador vitalici. Conegut com Belzebú, el Papa Negre i l'Home de l'Obscuritat entre altres sobrenoms, el simbòlic polític italià va ser acusat de “mantenir llaços d'amistat amb la Màfia”, un delicte del que va ser absolt per haver prescrit.

La pel·lícula constitueix un eficaç retrat de diverses dècades de política italiana, amb el Vaticà, la lògia P2, la màfia i els altres polítics de la DC sempre ballant a la seua al voltant. A més, concursà en el Festival de Cinema de Cannes i després de rebre quasi deu minuts d'ovació, va ser guardonada amb el Gran Premi del Jurat.

Fitxa Tècnica
Títol original: Il Divo
Idioma: Italià amb subtítols en castellà
Director: Paolo Sorrentino
Durada: 110 minuts
Any: 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada